Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   De la Ţurcan la Lupu

De la Ţurcan la Lupu

Un grup de membri al partidului politic Moldova Unită, care reprezintă 22 de organizații raionale, au demarat procesul negocierilor pentru aderarea la Partidul Democrat din Moldova. În acest scop, la solicitarea reprezentanților partidului Moldova Unită, astăzi, 15 martie, la sediul PDM a avut loc o întrunire cu conducerea PDM, în cadrul căreia  a fost lansată propunerea respectivă.

Reprezentanții grupului de inițiativă al partidului Moldova Unită au prezentat o declarație, semnată de către liderii celor 22 de organizații, prin care își exprima disponibilitatea de aderarea la PDM a cca 4500 de membri al formațiunii politice respective, ceea ce reprezintă peste 50% din numărul membrtilor activi.

Potrivit reprezentanților partidului Moldova Unită, la baza acestei decizii au stat mai multe motive, inclusiv lipsa acțiunilor de pregătire a formațiunii politice către alegerile locale generale din 2011, precum și inactivitatea organelor de conducere al partidului, în special neconvocarea, timp de cca patru luni, a Consiliului Republican și neadoptarea unei concepții de dezvoltare a partidului.

Conducerea Partidului Democrat din Moldova și-a  exprimat disponibilitatea de a iniția negocierile cu reprezentanții partidului Moldova Unită în vederea determinării modalității și condițiilor de fuzionare.